Hagymaleves sült sajttal recept
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 liter csontlé vagy húslé (vagy 3 húsleveskocka),
1 zsemle,
2 tojásfehérje,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
5 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
Az olajon üvegesre fonnyasztjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, majd rátesszük a kis kockákra vágott zsemlét és felöntjük 1 liter húslével (vagy vízzel és húsleveskockával). Sóval, borssal fűszerezzük, és addig forraljuk, amíg a zsemle egészen szétfő. Átöntjük egy tűzálló tálba. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a reszelt sajtot. A sajtos habot a leves tetejére rakjuk. A tálat betesszük a forró sütőbe, és addig pirítjuk, amíg a hab szép világosra sül rajta.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges