Hagymaleves pirított kenyérkockával recept

Hagymaleves pirított kenyérkockával recept

Hozzávalók:
4 nagy fej hagyma,
6 dkg vaj vagy margarin,
4 szelet ujjnyi vastag rozskenyér,
1 l zöldségleves vagy csontleves,
fűszeres tengeri só,
őrölt fekete bors,
száraz fehérbor,
1 evőkanál metélőhagyma apróra vágva,
1 evőkanál vágott petrezselyem.

Elkészítés:

      A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára és a zsíradékon pároljuk üvegesre. A kockára vágott kenyeret a hagymával együtt pirítsuk meg. A levest ráöntve forraljuk fel, ízesítsük a fűszeres sóval, borssal és kevés borral. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel és metélőhagymával. Ízlés szerint szórhatunk rá reszelt sajtot is.

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra