Hagymaleves érdi módon recept

Recept elkészítése:

Hagymaleves érdi módon recept

Hozzávalók:
1 dl ecetes, apró gyöngyhagyma,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor snidling (vagy zöldhagyma szára),
1 húsleveskocka,
2 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,
1-1 késhegynyi őrölt koriander és mustármag,
ízlés szerint só,
cukor,
őrölt fehér bors,
kevés ecetes hagymalé,
1 evőkanál liszt.

Elkészítés:

      A felhevített olajon megfuttatom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd felöntöm 1 liter vízzel. Beledobom a húsleveskockát és a fűszereket, ezután felforralom. Hozzáadom a felkarikázott gyöngyhagymát, és 5 percig forralom. Közben a tejfölbe belekeverem a lisztet, és behabarom vele a forrásban levő levest. Ízesítem kevés ecetes hagymalével, csöpp sóval, cukorral, végül belekeverem az apróra vágott snidlinget. Olajban pirosra sült zsemlekockákkal kínálom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: