Recept elkészítése:
Hagymakrém leves recept
Hozzávalók:
60 dkg vöröshagyma,
1 dl tejszín,
3 evőkanál olaj,
2 púpozott evőkanál liszt,
2 húsleveskocka,
só,
őrölt bors,
1 babérlevél,
2 szem szegfűbors,
1 csokor metélőhagyma.
Elkészítés:
A karikára vágott hagymát az olajon megpároljuk. A húsleveskockát 1,2 liter vízben feloldjuk, sózzuk, borsozzuk, és a fűszert is hozzáadjuk. A megpárolt hagymát ebben a fűszeres lében főzzük teljes puhulásig. Ez után áttörjük. A lisztet két deci langyos levessel simára keverjük, hozzáöntjük a többihez, és kevergetve addig forraljuk, amíg kellemesen sűrű krémlevest nem kapunk. A tejszínt közvetlenül tálalás előtt öntjük bele.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges