Gombaleves recept
Hozzávalók:
12 deka friss csiperke- vagy vargányagomba,
5 deka zsír,
5 deka liszt,
2 deka vöröshagyma,
1 gr törött bors,
1 csomó zöldpetrezselyem,
2 deci tejföl,
30 deka csont, só.
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A hagymát finomra megvagdaljuk, 2 deka zsírban megpirítjuk, rátesszük a felszeletelt gombát, és azt is megpirítjuk rajta. Felengedjük a csont kifőtt levével, megsózzuk, megborsozzuk, és jó fél óráig főzzük.
A többi zsírral és liszttel zsemleszínű rántást készítünk, hozzákeverjük a finomra megvágott zöldpetrezselymet, és egy kevés hideg vízzel elkeverve, berántjuk vele a levest.
Apró galuskát főzünk bele, és végül tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.
Elkészítés ideje: 1 óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges