Recept elkészítése:
Friss gombaleves recept
Hozzávalók:
20 dkg gomba,
3 dkg zsír,
2 dkg liszt,
1 kis fej hagyma,
csontlé,
1-2 szál sárga- és fehérrépa,
zöldpetrezselyem,
1 evőkanál tejföl,
paprika,
4 dkg rizs,
só.
Elkészítés:
A gombát többszöri vízváltással jól megmossuk, apróra vágjuk és hagymás zsíron pároljuk. Kevés paprikával megszórjuk. Ha zsírja lesült, liszttel lehintjük és zöldséges csontlével vagy csak vízzel felöntjük. Két dkg zsíron megfuttatott rizst belefőzünk, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük és tejföllel tálaljuk. Kellemes ízt adhat neki pár csepp citromlé.
Elkészítés ideje: 5óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges