Francia fokhagymaleves 3. recept

Francia fokhagymaleves 3. recept

Hozzávalók:
2 l húslé (lehet kockából, de készíthetjük vízzel is,
20 gerezd fokhagyma,
3 szegfűszeg,
10 dkg reszelt parmezán (vagy trappista) sajt,
2 evőkanál olaj,
só,
őrölt bors,
ízlés szerint szárított zsályalevél,
4 zsemlye.

Elkészítés:

      A húslében főni tesszük a meghámozott, egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a szegfűszeget, a zsályát, csipetnyi borsot és sót. Forraljuk fel, majd csendesen főzzük negyed óráig.
Közben a zsemlyét vékonyra szeleteljük, néhány csepp olajjal meghintjük, megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben átforrósítjuk, hogy a sajt megpiruljon. A levest a zsemlyeszeletekre szűrjük.
Dúsíthatjuk a levest tejszínes-tojássárgás habarással is.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók