Francia fokhagymaleves 2. recept

Francia fokhagymaleves 2. recept

Hozzávalók:
8 gerezd fokhagyma,
9 dl tej,
9 dl víz,
1 teáskanál Vegeta,
1 késhegynyi őrölt fehérbors,
5 dkg liszt,
5 dkg vaj,
4 tojás,
2 evőkanál bor, vagy tárkonyecet,
25 dkg fehérkenyér.

Elkészítés:

      A jókora fokhagymagerezdeket megtisztítom, szétzúzom. Leveses fazékban felteszem a tejet, a vizet, egy kiskanál ételízesítővel l Hozzáadom a péppé tört fokhagymát, megsózom, fehérborssal megszórom. Amíg a leves felforr, a lisztet a vajjal jól összekeverem, majd apránként, állandó keverés közben a leveshez adagolom, hogy híg mártás-sűrűségűvé váljon! A felütött tojásokat szétválasztom. A fehérjét a forrásban lévő levesbe csurgatom, folyamatos keverés mellett, amíg a fehérje szálasan megkocsonyásodik. A sárgáját a borecettel elkeverem, és a tűzről lehúzott levesbe keverem! Azonnal forrón tálalom levesbetéttel, vagy pirított kenyérkockákkal.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók