Francia fokhagymaleves 1. recept
Hozzávalók:
20 gerezd fokhagyma,
3 szegfűszeg,
10 dkg reszelt trappista vagy parmezán sajt,
2 ek. olívaolaj,
só,
fehérbors,
kevés szárított zsályalevél,
4 zsemle.
Elkészítés:
2 l vízben főni tesszük a meghámozott, egészben hagyott fokhagymát, a szegfűszeget, zsályát, csipetnyi borsot és kk. sót. Forraljuk fel, csendes tűzön főzzük 1/4 óráig.
Vágjuk félbe a zsemléket, a feleket 5 mm vékony szeletkékre, szórjuk meg mindegyiket mk.-nyi sajttal, locsoljuk meg pár csepp olajjal, és sütőlemezen tegyük 4-5 percre forró sütőbe, míg a sajt megpirul.
Szórjuk a levesestálba és szűrjük rá a levest.
Dúsíthatjuk a levest csontlével, 3-4 ek.-nyi tejszínnel elkevert tojássárgájával is. Ez esetben a levesestál alján eldolgozzuk a tejszínt a tojássárgájával, majd állandóan kevergetve ráöntjük az átszűrt levest. Beletesszük a zsemle szeleteket.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges