Fokhagymaleves sárgadinnyével recept

Fokhagymaleves sárgadinnyével recept

Hozzávalók:
1 kicsi, jó érett sárgadinnye,
6 dl száraz fehérbor,
1 szelet meghámozott fehér kenyér,
2 evőkanál darált fehér (hámozott) mandula,
3 evőkanál olívaolaj,
2 gerezd egészen friss, még zöld fokhagyma,
késhegynyi só, és őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A sárgadinnyét félbevágom, kimagozom, és az egyik darabot apró kockákra vágva, a hűtőszekrénybe teszem. A másik felét nagyobb darabokra aprítom, és turmixgép poharába rakom. Hozzáteszem a darált mandulát, a szétmorzsolt kenyeret, az olajat és a zúzott fokhagymát, ezután pedig sóval, borssal fűszerezem. 2 dl bort ráöntök, és pépesre töröm. A megmaradt bort is hozzáöntve, addig keverem, amíg egynemű leves lesz belőle. Tálaláskor néhány darabka jégbe hűtött dinnyekockát, valamint egy-egy jégkockát az előhűtött leveses csészékbe osztok, és a levet ráöntöm.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók