Fokhagymakrémleves recept

Fokhagymakrémleves recept

Hozzávalók:
50 dkg csirkeszárny,
1 leveskocka,
1 nagyobb vagy 2 kisebb burgonya,
1 kis fej vöröshagyma,
5-6 gerezd fokhagyma,
1 kisebb póréhagyma,
2 tojássárgája,
2 dl tejszín vagy 2 dl tejföl,
vaj vagy olaj,
só,
bors,
petrezselyem,
4 vékony szelet kenyér.

Elkészítés:

      A csirkeszárnyat 1,5 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a leveskockát, a felkockázott burgonyát, négyfelé vágott vöröshagymát, 4-5 megtisztított fokhagymát. Megsózzuk, és 30 perc alatt puhára főzzük. Kiemeljük a húst és a levesben maradtakat turmixoljuk, és belekeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgájákat. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. A felforrósított vajon/olajon megpirítjuk a kenyérszeleteket, megkenjük fokhagymával és a forró levest rámerve tálaljuk. Esetleg fűszeres lepényt kínáljunk hozzá pirított kenyér helyett. A főtt húst almamártással vagy zellermártással tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók