Fokhagymakrémleves recept

Fokhagymakrémleves recept

Hozzávalók:
1 nagy fej fokhagyma,
1 kis fej vöröshagyma,
8 dl húsleves (lehet kockából is),
2 ek liszt,
só,
frissen őrölt bors,
1 dl tejföl,
kevés rokfort sajt,
kevés vaj.

Elkészítés:

      A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymagerezdeket áttörjük, a vöröshagymát lereszeljük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A tűzről levéve tejföllel gazdagítjuk. Kis csészékbe öntjük, a tetejét kevés márványsajttal megszórjuk, pirítóssal tálaljuk.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra