Fokhagymakrém leves 1. recept

Fokhagymakrém leves 1. recept

Elkészítés:

      8-10 gerezd fokhagymát megtisztítok. Egy lábosban kb. 1 l tejet felteszek forralni, beleteszek 4 marhahúsleves kockát. A fokhagymákat hagymapasszírozón átnyomom, a tejbe teszem! Egy kisebb edényben 5 dkg margarint 5 dkg liszttel elkeverek, majd ha a tej felforrt belekeverem! Ha csomós, turmixgéppel simára keverem.
Az egészet megszórom fehérborssal, majd felverek 4 tojást, a fehérjéket elválasztom, és a még lassú tűzön lévő léhez keverem, majd elzárom a gázt! A sárgájához kis kanál tárkonyecetet keverek, majd keverés mellett hozzáöntöm a kész leveshez! Kb. fél órát hagyom hűlni, majd leves-gyönggyel tálalom!

vissza a főoldalra