Fejtettbab leves recept
Hozzávalók:
30 deka friss fejtett fehérbab,
3 deka zsír,
3 deka liszt,
3 deka vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 gramm pirospaprika,
1 zellerlevél,
15 deka vegyes zöldség,
2 deci tejföl, só,
30 deka sertéscsont,
füstölt disznóláb.
Elkészítés:
A kifejtett babot jól megmossuk, majd csontlében feltesszük főni. Megsózzuk, egész fej hagymát, kevés zellerlevelet, vegyes zöldséget főzünk bele, amelyeket tálalás előtt kiveszünk a levesből. Világosbarnára pirított, vágott hagymával, fokhagymával, és pirospaprikával ízesített rántással berántjuk. Tejfölt keverünk bele, és jól kiforraljuk. Szükség esetén tejfölös habarással is sűríthetjük. Csipetkét főzünk bele.
Elkészítés ideje: 2 óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges