Fejtett bableves recept

Fejtett bableves recept

Hozzávalók:
250 g fejtett bab
50 g zsír
30 g vöröshagyma
10 g fokhagyma
100 g sárgarépa
10 g petrezselyem gyökér
50 g zeller
1 csomag petrezselyemzöld
2 dl tejfel
50 g liszt
ízlés szerint:

fűszerpaprika
ételecet.

Elkészítés:

      A fejtett babot, a hasábra vágott sárgarépával, a petrezselyemgyökérrel, zellerrel hideg vízbe feltesszük főni. Felénk egy csokor összekötött zellerlevél petrezselyem zöld is kerül a fazékba. Ízesítjük sóval. Míg fő, elkészítjük a rántást. Zsírban a lisztet zsemleszínűre hevítjük, majd a finomra vágott vöröshagymát hozzákeverjük. Ha üveges lesz a hagyma a tűzről lehúzva, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát. Hagyjuk kihűlni. Tejfellel kevés hideg vízzel simára keverjük. Ha a bab felpuhult kivesszük a zeller zöld és petrezselyem zöld "kévéket", majd a forrásban lévő levest berántjuk. Jól kiforraljuk. Tálaláskor csipedettet teszünk a levesbe, és frissen vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

vissza a főoldalra