Erdélyi fokhagymaleves 2. recept

Erdélyi fokhagymaleves 2. recept

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb,
2 evőkanál olaj,
4 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
só,
ecet,
cukor,
egy darabka citromhéj.

Elkészítés:

      A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük. Apróra vágott fokhagymával megszórjuk, néhány percig együtt pirítjuk, majd felengedjük másfél liter vízzel. Majdnem puhára főzzük, Sóval, ecettel, és citromhéjjal ízesítjük. Ha a hús teljesen megpuhult, a levest a tejfellel simára kevert liszttel behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Ha kell, utána ízesítjük, és úgy tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók