Boros hagymaleves recept

Recept elkészítése:

Boros hagymaleves recept

Hozzávalók:
500 g vöröshagyma,
1 kis csokor petrezselyem,
2 evőkanál olaj,
100 g reszelt juhsajt,
3/4 l zöldség-alaplé,
1 citrom,
1/4 l száraz fehérbor,
só,
8 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült bagett,
cayenne-i bors.

Elkészítés:

      A vöröshagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és forró olajban alacsony hőmérsékleten gyakori keverés mellett üvegesre és puhára pirítjuk, de nem barnítjuk.
Felöntjük a zöldség-alaplével és a borral, felforraljuk, majd fedő alatt alacsony hőfokon 5 percig főzzük. Közben a bagett szeleteket megpirítjuk, és előmelegített tányérokra helyezzük. A petrezselyemzöldet megmossuk, szárazra törölgetjük, és apróra vágjuk. A felét a sajt felével együtt a kenyérre szórjuk. A citromot megmossuk, megszárítjuk, a héja negyedét lereszeljük, és 1 evőkanálnyi levet kifacsarunk belőle.
A levest a citromhéjjal, a citromlével, a sóval és bőséges cayenne-i borssal ízesítjük. A forrásban lévő levest a kenyérre öntjük. A maradék sajtot és petrezselyemzöldet a tetejére szórjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: