Ajo blanco - Mandulás fokhagymaleves szőlőszemekkel recept

Ajo blanco - Mandulás fokhagymaleves szőlőszemekkel recept

Hozzávalók:
15 dkg hámozott mandula,
1 liter tej,
10 gerezd fokhagyma,
6 db friss zsemle,
1,5 dl olívaolaj,
10 dkg apró szőlőszem,
5 dkg fenyőmag,
só,
bors.

Elkészítés:

      A hámozott mandulát diódarálón durván megdaráljuk, majd beáztatjuk tejbe, s a hűtőbe tesszük 24 órára. A következő napon a tejet a mandulával egy szűrőn átnyomkodjuk, a megmaradt mandulatörmeléket eldobhatjuk. Ezután a fokhagymát összezúzzuk, a zsemléket meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A zúzott fokhagymát és a kockázott zsemléket hozzáadjuk a tejhez és finoman összeturmixoljuk. Hozzáöntjük mindehhez az olívaolajat, majd a félbevágott, héj és mag nélküli szőlőszemeket, valamint a zsiradék nélkül
Aranybarnára pirított fenyőmagokat. Ha kész, jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.

vissza a főoldalra