Gomba zalai pásztor módra recept

files/images/zoldsegetelek/4-10.jpg
Hozzávalók

16 gombafej (személyenként 4 db),
1 csipet só,
40 dkg juhtúró,
1/2 csomó kapor,
egy csipet pirospaprika,
1/2 dl tejföl,
2 tojás,
kevés zsír vagy vaj,
5 dkg trappista sajt.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A gombafejeket megmosom, sós vízben előfőzöm, leszűröm, majd a vizet lecsöpögtetem róla. A tölteléket a következőképpen készítem: áttöröm a juhtúrót, az apróra vágott kaprot, egy csipet pirospaprikát, a tejfölt és a tojásokat hozzáadom, és jól összekeverem az egészet. A tölteléket nyomózsákba teszem. A lecsöpögtetett gombafejeket kizsírozott tepsibe rakom, majd megtöltöm a töltelékkel. Reszelt sajttal meghintem a tetejét, és forró sütőben pirosra sütöm. Azonnal tálalom.

Elkészítési idő: 60 perc

Receptek kategória: