75 dkg karotta,
5 dkg cukor,
2,5 dl hús vagy csontleves,
só,
1 késhegynyi őrölt bors,
1 csomó petrezselyemzöld.
A karottákat megtisztítom és jól megmosom. A nagyobbakat negyedekbe, a kisebbeket félbe vágom. Lábosban felolvasztom a vajat, hozzáadom a karottát, meghintem a kristálycukorral, és állandóan kevergetve addig pirítom, amíg a cukor fel nem oldódik. Hozzáöntöm a húslevest, sóval, kevés borssal ízesítem, és fedő alatt kb. negyed óráig párolom, közben az edényt rázogatom. A fedőt levéve addig főzöm tovább, amíg az összes párolólevét el nem főtte, és a karották csillogó karamelles bevonatot kapnak. Tálalás előtt meghintem finomra vágott petrezselyemzölddel. Sertés,- és borjúsültekhez ízletes köret.
Elkészítési idő: 45 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges