Friss lecsó recept

files/images/zoldsegetelek/4-08.jpg
Hozzávalók

10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg vöröshagyma,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
80 dkg zöldpaprika,
55 dkg paradicsom,
só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztom, és kissé megpirítom benne a durvára vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva hozzákeverem a pirospaprikát. Azonnal belevágom a csíkokra vágott zöldpaprikát. A tűzön átpirítom az egészet, végül beleteszem a cikkekre vágott paradicsomot is. Fedő alatt puhára párolom. Közben megsózom. Finomabb a lecsó, ha a paradicsomot meghámozom. Pár percre forró vízbe mártom, így könnyen lehúzható a héja. Ha a zöldpaprika csípős, célszerű először leforrázni. Sült és párolt húsokhoz kitűnő köret.

Elkészítési idő: 30 perc

Receptek kategória: