Burgonyalepény túróval, tejföllel recept

Burgonyalepény túróval, tejföllel recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya,
3 evőkanál liszt,
só,
8 dkg vaj,
25 dkg túró,
2 dl tejföl,
1/2 csomó metélőhagyma.

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, megmosom, kockákra vágva sós vízben megfőzöm, és még forrón áttöröm. Hozzákeverem a lisztet és megsózom. A jól összedolgozott burgonyamasszát kis cipókra osztom, és liszttel behintett gyúródeszkán, lisztezett sodrófával kis lángosokat nyújtok belőle. A közepüket késheggyel három helyen bevágom. Kevés olvasztott vajban, palacsinta- vagy teflonsütőben a lepények mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Tálaláskor a villával áttört túrót elosztom a lepények tetején. Tejföllel meglocsolom, és meghintem finomra vágott metélőhagymával.

Elkészítési idő: 45 perc

The Mountain - 3D pólók