1 doboz konzerv articsókaszív,
1/2 csomó metélőhagyma,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
1/2 csomó tárkonylevél,
8 dkg csemegeuborka,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál kapribogyó,
2 evőkanál tárkonyecet,
1 dl olívaolaj só,
1 csipetnyi cukor,
1 késhegynyi őrölt bors.
Az articsókakonzerv levét leöntöm és lecsepegtetem. A metélőhagymát, a petrezselyemzöldet és a tárkonylevelet finomra összevágom, a csemegeuborkát felkarikázom, a megtisztított vöröshagymát és a kapribogyót apróra kockázom. A tárkonyecetet az olívaolajjal és az összevágott anyagokkal elkeverem, sóval, cukorral, és frissen őrölt borssal ízesítem. Az üvegtányér közepére felhalmozott articsókát körbeöntöm a vinaigrette-mártással. Paradicsommal és petrezselyemzölddel díszítve tálalom.
Elkészítési idő: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges