Arab dzsuvecs recept

Arab dzsuvecs recept
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg padlizsán,
4-5 evőkanál olaj,
60 dkg paradicsom,
2 nagy fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
só.

Elkészítés:

A padlizsánt megmosom és felszeletelem, a szárát levágom. A szeleteket kevés forró olajban mindkét oldalon félig megsütöm. A paradicsomot megmosom, és karikákra vágom. Egy tűzálló tálban a félig sült padlizsánt és a paradicsomkarikákat rétegezve lerakom. Rétegenként megsózom. A tetejére hagymakarikákat, egész fokhagymagerezdeket teszek, és vastagon meghintem durvára vágott petrezselyemzölddel. Olajjal lelocsolom, és középmeleg sütőben készre sütöm. Önálló ételként hidegen és melegen egyaránt ízletes, roston sült húsokhoz köretnek is ajánlható.

Elkészítés ideje: 45perc

The Mountain - 3D pólók