Zöldborsófőzelék recept

Recept elkészítése:

 Zöldborsófőzelék recept

Hozzávalók:
500 g friss, vagy mélyhűtött zöldborsó
80 g vaj
50 g liszt
½ csomag petrezselyemzöld
2 dl tej
csontlé

őrölt bors
cukor.

Elkészítés:

      A felengedett vagy friss zöldborsót vajban addig pároljuk, míg a "bőre" enyhén meg nem ráncosodik.
Megszórjuk finomra vágott petrezselyem zölddel, majd liszttel néhány percig áthevítjük. Tejjel, Csontlével felengedjük, és kiforraljuk.
Beízesítjük úgy, hogy kissé édeskés, üde ízű főzelék legyen. Ügyeljünk arra, hogy mártás sűrűségű, állományú legyen, azaz ne legyen se túl sűrű, se pedig folyós.
A főzelékhez feltétnek adhatunk sült húsokat, pörköltet, vagdaltat, bundás zsemlét, tükörtojást és még sok finomságot.

Receptek kategória: