Töltött paprika recept

 Töltött paprika recept

Hozzávalók:
Személyenként 2 szép nagy zöldpaprika,
30 deka darált sertéshús,
6 deka rizs,
3 deka vöröshagyma,
1 tojás,
3 deka zsír,
só, törött bors.
A mártáshoz:
3 deka zsír,
3 deka liszt,
1 középnagyságú vöröshagyma,
6 deci paradicsomlé,
5 deka cukor, só.

Elkészítés:

      Világos rántást készítünk, melyet feleresztünk a paradicsommal. Megízesítjük sóval, cukorral, majd beletesszük a fej vöröshagymát, jól kiforraljuk és leszűrjük. A mártás elkészítése után csutkájától levágott vagy visszanyomott zöldpaprikát magjától, ereitől megtisztítjuk, és a következő töltelékkel töltjük meg:
A felhevített zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, aztán elkeverjük benne a darált húst. Sóval, borssal fűszerezzük.
      Közben forró vízben félig lefőzzük a rizst, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk, és a hússal összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojást, megízesítjük, s megtöltjük a paprikákat.
A megtöltött paprikákat belerakjuk a forrásban levő paradicsommártásba és lefedve, lassan puhára főzzük benne.

Elkészítés ideje: 2 óra

The Mountain - 3D pólók