Tökfőzelék (tejfölös tök) recept

 Tökfőzelék (tejfölös tök) recept

Hozzávalók:
60-80 deka gyalult tök,
6 deka zsír vagy vaj,
5 deka liszt,
5 deka reszelt vöröshagyma,
kis evőkanálnyi kapor,
só,
2 deci tejföl,
2 evőkanálnyi ecet vagy citromlé,
3 deka cukor.

Elkészítés:

      A meggyalult tököt besózzuk, és negyed óráig állni hagyjuk. Felhevített zsírban vagy vajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát és belerakjuk a sós léből kiemelt és jól kinyomkodott tököt, azután jól elkeverjük, egy kis ecetes vízzel feleresztjük és felfőzzük. A tök levet ereszt, tehát 1-2 deci víznél ne öntsünk rá többet. Tegyük hozzá a megvagdalt kaprot és a cukrot is. Ha a tök puhára főtt, tejfölös habarással sűrítjük, és jól felforraljuk.

The Mountain - 3D pólók