Tökfőzelék 3. recept

Recept elkészítése:

 Tökfőzelék 3. recept

Elkészítés:

      A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk, s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk, s besózva egy-két órán át, állni hagyjuk. Világos rántást készítünk, melybe apróra vágott friss zöld kaprot teszünk. A tököt egy kissé kinyomkodjuk a sós víztől, beletesszük a rántásba, felöntjük csontlével, vagy vízzel s egy-két kanál jó ecetet keverünk bele. Lassan forrni hagyjuk, gyakran megrázva, vagy gyengén kavarva, hogy a tök szét ne essen. Két-három kanál tejfelt keverünk hozzá. Tálalás előtt, paprikát egy kis zsírban pirítunk, s ezzel öntözzük meg a főzeléket.

Receptek kategória: