Székelykáposzta recept

 Székelykáposzta recept

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott csülök,
30 dkg sertés lapocka,
2 kg savanyú káposzta,
1 nagyobb hagyma,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 doboz pritamin,
2 dl tejföl,
10 dkg császárhús,
15 dkg rizs,
só, őrölt pirospaprika,
3 babérlevél,
bors, szurokfű,
majoránna,
kömény,
1 marhahúsleves kocka.

Elkészítés:

A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott , kicsontozott csülköt és a lapockát a paradicsommal. Víz hozzáadásával 25 percig pároljuk. Beletesszük a káposztát, a forró vízben megmosott rizst, a pritamint, a leveskockát. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1-1 evőkanál édes és erős paprikával, 3 babérlevéllel, 1-1 késhegynyivel a többi fűszerekből. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt. Felforraljuk. Letakarva 15 percig takarékon főzzük. Levesszük a tűzről, és 30 percig állni hagyjuk.       Fogyasztás előtt a sütőben, egy vajjal kikent tűzálló tálban átforrósítjuk. A tűzálló tálban rakjuk az asztalra. Kis tálkában tejfölt és friss, fehérkenyeret kínálunk hozzá.

Elkészítés ideje: 2 óra