Spenótfőzelék recept
Hozzávalók:
1 kg spenot vagy 2 doboz mélyhűtött paraj,
3 ek olaj,
5 dkg liszt,
4 dl tej,
só, őrölt bors, fokhagyma.
Elkészítés:
A spenótot kiválogatással megtisztítjuk és vízben jól átmossuk. Forró sós vízbe dobjuk és 10 percig főzzük. Levétől leszűrjük, szitán áttörjük, vagy húsdarálón ledaráljuk. A zsiradékból és lisztből világos rózsaszínű rántést készítünk, ahhoz adjuk az áttört spenótot, előbb kevés vízzel majd a tejjel felengedjük, és jól felfőzzük. Ízlés szerint őrölt borssal, fokhagymával ízesíthetjük. Feltétnek bármilyen hús vagy tojásételt adunk hozzá. (Felengedés után adhatunk a főzelékhez tejbe áztatott zsemlét vagy kiflit, sűríti és jó ízt is ad neki.)
Elkészítés ideje: 45 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges