Babfőzelék recept

 Babfőzelék recept

Hozzávalók:
30 deka fehér vagy tarkabab,
8 deka zsír,
6 deka liszt,
3 deka finomra vágott hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 deci tejföl,
kevés pirospaprika,
evőkanálnyi ecet,
só.

Elkészítés:

      A babot előző este, miután kiválogattuk, bő vízben beáztatjuk, ezáltal a bab héja felpuhul, megduzzad, és rövidebb idő alatt fő meg. Ezután leöntjük róla a vizet, és hideg vízben feltesszük főni. Csak akkor sózzuk meg, amikor már puhuló félben van.
A zsírból a liszttel világosbarna rántást pirítunk, beletesszük a finomra vágott hagymát, és tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a paprikát, elkeverjük benne és egy kevés hideg vizet öntünk hozzá, berántjuk a főzeléket.
Tejföllel és ecettel ízesítve jól felforraljuk.

Elkészítés ideje: 1,5 óra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!