Aludttejes tökfőzelék recept

Recept elkészítése:

 Aludttejes tökfőzelék recept

Hozzávalók:
1,5 kg főzőtök,
3 dl aludttej,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
1 csokor friss kapor,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csapott teáskanál piros paprika,
1 teáskanál ecet,
só,
csipetnyi cukor.

Elkészítés:

      A tököt meghámozom és meggyalulom. Jól besózom, és 30 percig hagyom a sóban, majd kicsavarom. A felforrósított olajon sárgára pirítom a lisztet, belekeverem a nagyon finomra vágott vöröshagymát, ezután a tűzről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát. Jól összekeverve ráöntök 1 dl vizet és az aludttejet is hozzáöntve, simára keverem, és felforralom. Ráteszem a kicsavart tököt, az ecettel és a cukorral ízesítem, majd 15 percig főzöm. Közben megkeverem, hogy ne éghessen le. Végül a finomra vágott kaprot is beleszórom és még egyszer összeforralva tálalom. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.

Receptek kategória: