Stir-fry recept

Recept elkészítése:

Stir-fry recept

Hozzávalók:
csirkemell-csíkok, vagy darabolt csirke szárny,
vöröshagyma,
zöldpaprika,
sárgarépa,
kukoricakonzerv,
gomba,
apró zöldborsó,
brokkoli,
maradék rizs, vagy főtt tészta.

Fűszerek:
só,
bors,
szójaszósz,
zúzott fokhagyma.

Elkészítés:

      Szeletekre vágott hagymát, (több jobb), kevés olajon megpuhítani, hozzá adni a keskeny csíkokra vágott csirkemellet, vagy darabolt csirke szárnyat és magas hőfokon fedetlenül a hús megfehéredéséig állandóan kevergetni. Sózni, borsozni, majd alacsony hőfokon hozzá keverni a csíkokra vágott paprikákat, karikára vágott sárgarépát konzerv (lé nélküli) apró kukoricát, gombát és snow peas-t (édesborsó, hóborsó - lapos apró szemű borsó, amit héjastól lehet főzni.) Ízesíteni szójaszósszal, fokhagymával és fedő alatt puhulásig párolni. Mielőtt a hús teljesen megpuhul, apró fejekre szétvágott brokkolit teszünk a tetejére és 2 percig fedő alatt, tovább pároljuk.
Rizst vagy tésztát keverünk bele (felhasználható előző estéről maradt, de előmelegített).
Fontos! A zöldségeket nem szabad túlfőzni, a legjobb félfőtten. Alacsony hőfokon csak időnként, óvatosan kavarni. A rizs, vagy tészta hozzákeverése után lefedni, és átmelegedésig hagyni, a tűzhelyen. Frissen tálalni!
A hús és zöldségek összetétele változtatható (pl. szeletelt cukkíni, káposzta, zöldbab) bármi, amit a hűtődben találsz. A hús lehet disznó, marha, csirke, bárány vagy éppen rák. Ha szeretsz különleges ízesítésű szószokat, próbáld ki. Az ízlésed, a készleted és a fantáziád, rengeteg változatot adhat. Garantálom, 20 perc alatt kész, kiadós és változtatható.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: