Lacas kínai receptje

Recept elkészítése:

Lacas kínai receptje

Elkészítés:

      Főzz ki négy személynek való tésztát, olyat, aminek a nagysága 3X3 cm, nem nagyobb. Vigyázz, ne ragadjanak össze, mert ha összeragad, nem járja át a későbbiekben a feltét.
Apró kis kockára vágj fel: 1 közepes fej vöröshagymát, 4 gerezd fokhagymát, 1 fél diónyi gyömbért, (lehet por is, de a friss finomabb), 1 közepes narancs héját.
Kicsit nagyobb kockára vágj fel: 2 zöldpaprikát, 2 paradicsompaprikát, (vagy kaliforniai pirospaprikát), 15-20 dkg baconszalonnát, 1-2 kanál, forró olajban, (ha lehet olíva,) tedd bele a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Egy kicsit kevergesd, majd tedd bele a narancshéjat. Most jöhet a baconszalonna és a zöld- és pirospaprika, és 2-3 paradicsom, kockára vágva. Sózzad, borsozzad, és tegyél bele curry port is. Úgy finom, ha egy kicsit csípős és ezért tegyél bele: vagy chili port, vagy erőspaprika szószt, majd 1-2 kávéskanál cukorral (!) szórd meg. 2-3 percig kevergesd, majd tedd hozzá a főtt tésztát. Jól keverd össze és főzd össze, 3-4 percig. Ha úgy látod, le akar égni, csak egy kis vizet önts alá. Szórd meg bazsalikommal is, mielőtt kivennéd, és keverd össze. Tálalásnál szórd meg a zöldhagyma apróra vágott zöld részével vagy snidlinggel. Aprítással főzéssel együtt nekem készen volt 3/4 óra alatt. Nagyon jól mutat, és ízlett is mindenkinek. Ha van, wok-ban készítsd el, mert abban ropogósabb marad a paprika.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: