Koreai mézes csirke recept

Koreai mézes csirke recept

Hozzávalók:
2 nagy csirkemell,
10 dkg sárgarépa,
15 dkg apró szemű hagyma,
3 ek kukoricaliszt,
2 ek méz,
1 mk gyömbérpor,
2 ek szójamártás,
2 ek chilimártás,
2 ek citromlé, só.

Elkészítés:

      A kicsontozott csirkemellet ujjnyi darabokra vágjuk. A kukoricaliszttel megszórjuk, megsózzuk, és bő olajban kisütjük. A fölösleges olajat leöntjük róla, és a gyömbérport, a szójamártást, a mézet, a chilimártást meg a citromlevet hozzáadjuk. Lefedve puhára főzzük, és az utolsó pillanatban az apró szemű hagymát is közékeverjük. Ha szükséges, egy kis kukoricaliszttel sűríthetjük. Rizs, vagy szójamártással meglocsolt metélttészta illik hozzá.

vissza a főoldalra