Kínai sertéspörkölt recept

Recept elkészítése:

Kínai sertéspörkölt recept

Hozzávalók:
fél kg sertéshús (lapocka 60 dkg)
1 gyömbérgyökér (2-4 cm, ízlés szerint, de szárított vagy porított formában is elmegy)
2 zöldhagyma (kicsit több, az nem árt neki)
6 ek szójaszósz
4 ek cukor
2 ek rizsbor (vagy száraz cherry, esetleg száraz szamorodni, utóbbit főzés közben remekül el lehet kortyolgatni)
3 ek olaj.

Elkészítés:

      A húst bő, forrásban levő vízbe tesszük (egészben), és addig hagyjuk benne, amíg a víz újra fel nem forr. Utána kivesszük, nem túl nagy kockákra vágjuk, a zöldhagymát gyerekujjnyi darabokra vágjuk, a gyömbért lereszeljük. A forró olajban, (de tényleg nagyon forrónak kell lennie, én továbbra is ahhoz tartom magam, hogy a wok a legalkalmasabb, de persze más edényt is használhatunk) megpirítjuk a hagymát és a gyömbért (csodálatos illata van), hozzáadjuk a húst, amikor megpirult, akkor hozzátesszük a rizsbort, majd a szójaszószt, és ebben a lében pároljuk, (esetleg egy kis vizet lehet alája önteni). Ha a levét elfőtte, beletesszük a cukrot, és zsírjára pirítjuk, a cukortól lesz nagyon pikáns, és csodaszép színe lesz.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: