Kínai mézes pirított zöldség recept

Recept elkészítése:

Kínai mézes pirított zöldség recept

Hozzávalók:
1/2 dl méz,
1/2 dl csípős szecsuani mártás,
1/2 tk morzsolt szárított, piros cseresznyepaprika,
4 tk földimogyoró-, vagy salátaolaj,
4 dl friss, (vagy mélyhűtött) apró brokkoli,
4 dl apró (kínai) gomba (konzerv),
1 db karikára vágott és ízekre szedett kis vöröshagyma,
1 db, kb. 1 cm hosszú, vékony csíkokra vágott sárgarépa.

Elkészítés:

      Egy kis tálkában keverjük össze a mézet, a szecsuani mártást és a morzsolt cseresznyepaprikát, tegyük félre. Egy wok-ban (gömbhéj formájú kínai vasserpenyő), vagy egy nagyobb (zománcozatlan) vasserpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a közepesnél kissé forróbbra, adjuk hozzá a zöldségeket, és 2-3 percig rázogassuk a wok-ot a tűz fölött. Ezután öntsük rá a mézes mártást, a tűz fölött alaposan keverjük meg az egészet, amíg valamennyi zöldséget be nem vonja a mártás, és a maradék bugyborékolva forrni nem kezd, (ez általában mindössze egy percbe sem telik). Ezt a négy adagot tálalhatjuk forró zöldségköretként, de párolt rizsre öntve fő fogásként is.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: