Kaja, kínai módra recept

Kaja, kínai módra recept

Elkészítés:

      Ez a kaja, első ízben váratlan vendégek érkezese által kiváltott sokkhatás alatt készült.
A szójával fűszerezett, keményítőbe forgatott csirkemell csíkokat - az előmelegített wokban - forró olajban hirtelen megsütöttem, félrehúztam. A visszamaradó olajban julienre vágott zöldséget (sárga és fehérrépát), és póréhagymát pároltam néhány percig, hogy ropogós maradjon. (Ezt időnként mirelit mexikói vegyes-zöldség is helyettesítette, és póréhagyma helyett előfordult vörös ill. lilahagyma, ha az volt itthon.) Ezután jött a konzervek garmadája. Vörösbab leszűrve, konzervananász apróra vágva, (a levének még szerepe lesz), szeletelt gombakonzerv. Összeforgattam, megforrósítottam ráöntöttem az Uncle Bens édes-savanyú mártást, és az egészet utánízesítettem szójaszósszal, gyömbérrel, chilivel, kevés ananászlével, és amikor felforrt, kész volt a kínai "módra" készült kaja.
Szegény kínaiak, igen meghökkentek volna tőle. Én főtt rizzsel tálaltam. Persze ennyi konzerv egyszerre nagyon durván hangzik, és ennyi félét egyszerre csak végszükség esetén használok, gyakoribb, hogy egy-egy vörösbab konzervvel "begyorsítok", vagy egy hirtelen elhatározott milánóiba húskonzerv és gombakonzerv kerül.

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!