Húsgombócok édes-savanyú szósszal recept

Recept elkészítése:

Húsgombócok édes-savanyú szósszal recept

Elkészítés:

      500 g darált marhahús, 1 apróra vagdalt hagyma, 4 beáztatott, apróra vágott kínai szárított gomba, (csak csiperkét kaptam, azt tettem az aprítóba). 1 tojás, 2 ek apróra vágott metélőhagyma, (ezt nem tettem bele, mert sehol sem lehet kapni), 1 tk ötfűszer-keverék. 2 gerezd eldörzsölt fokhagyma, (fokhagymapréssel nyomtam össze), 2 ek szójaszósz, 2 ek száraz sherry, 2 ek Hoisin-szósz, só, frissen őrölt, feketebors, sütőmargarin. a kisütéshez.
A darált húst összekevertem a gombával, hagymával, tojással, fűszerekkel (metélőhagymát is ilyenkor kell beletenni). Belisztezett kézzel gombócokat gyúrtam, (elég lágynak tűnt nekem a massza). Bő zsiradékban kisütöttem.
Kissé fűszeres lett, de szerintem finom. Főtt rizst és édes-savanyú mártást készítettem. Ez utóbbival kissé megszenvedtem. Úgy ollóztam össze a receptjét. Szójaolajban (4 ek - kevesebbet kellett volna) felforraltam egy borításnyi házi készítésű ketchupöt. Tettem bele 2 ek cukrot, két ek fehérborecetet, öntöttem hozzá egy kis ananászlevet, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve az ananászdarabokat is beleborítottam. Mivel túl hígnak tűnt a dolog, meghintettem 1 kiskanál liszttel. A végeredmény ehető lett.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: