Édes-savanyú csirketekercs recept

Recept elkészítése:

Édes-savanyú csirketekercs recept

Hozzávalók:
1 nagy csirkemell,
1 szál sárgarépa.

A pácléhez:
1 dl ketchup,
5 dkg cukor,
5 dkg méz,
1 kk. só,
1 mk gyömbérpor,
1 kk. currypor,
2 ek szójamártás,
1 kk szezámolaj, (a pácléből nem baj, ha marad, sokáig eláll, és máshoz is felhasználható).

A mártáshoz:
1 közepes fej vöröshagyma,
4 szem paradicsom,
1 szál póréhagyma,
10 dkg cukor,
1 ek méz,
2 ek paradicsompüré,
1 ek szójamártás,
1 kk szezámolaj,
2.5 dl tyúkhúsleves,
só,
késhegynyi gyömbérpor.

Elkészítés:

      A pácléhez valókat jól összekeverjük, a csirkegöngyölegeket beleforgatjuk, és legalább egy napig a hűtőszekrényben érlelődni hagyjuk. A mártáshoz a megtisztított és apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, a paradicsompürét belekeverjük, majd 2.5 dl húslevessel felengedjük. A paradicsomok héját lehúzzuk, a húsukat feldarabolva a mártáshoz adjuk, és a gyömbérrel, cukorral, mézzel, a szezámolajjal meg a szójamártással ízesítjük. 10 percig forraljuk, majd átszűrjük. A megtisztított póréhagymát vékony karikára szeleteljük, néhányat a tálaláshoz félreteszünk, a többit a mártásba keverjük és átforraljuk. A csirkegöngyölegeket bő olajban megsütjük, és a mártással leöntve tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: