Édes-savanyú csirke I. recept
Hozzávalók:
25 dkg kicsontozott csirkehús,
2 db édes zöldpaprika,
bő olaj a sütéshez.
A páchoz:
Egy tojás fehérje,
egy-egy evőkanál szójamártás,
liszt és étkezési keményítő,
egy teáskanál száraz fehérbor.
A mártáshoz:
3 evőkanál ketchup,
3 teáskanál szójamártás,
egy evőkanál méz,
két-két evőkanál cukor és étkezési keményítő,
egy dl csirke alaplé. (És 2-3 evőkanál borecet!)
Elkészítés:
A kockákra vágott, bepácolt csirkehúst bő olajban aranysárgára sütjük. Kivesszük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk. A megtisztított paprikát cikkekre vágjuk, és kevés forró olajban gyorsan megpirítjuk, úgy, hogy ropogós maradjon. Szépen elrendezzük a csirkehúsra. A mártást felforraljuk, és óvatosan a húsra öntjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges