Csipős csirkecsíkok, kukoricakosárban recept

Recept elkészítése:

Csipős csirkecsíkok, kukoricakosárban recept

Hozzávalók:
A kosárhoz:
15 dkg finomliszt,
15 dkg kukoricaliszt,
2 tojás,
só, bors,
1 mk tabasco-, vagy chilimártás (chilipor).

Raguhoz:
50 dkg csirkemell-filé,
1 apró cukkíni,
10 dkg konzerv kukorica,
1 cső piros húsú paprika,
(1 cső hegyes erős paprika),
2 fej közepes hagyma,
2 kemény paradicsom,
3 ek olaj,
3 gerezd fokhagyma,
fél citrom leve,
fél-fél mk őrölt kömény és bors.

Elkészítés:

      A kosárhoz a kétféle lisztet meg a tojásokat egy tálban annyi vízzel keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű és sima legyen. Megsózzuk, megborsozzuk, a darált cseresznyepaprikával, (chiliporral) ízesítjük és ebből a masszából hagyományos módon, palacsintákat sütünk. (Ebből az adagból 20 db lesz, amiből most csak négyet használunk fel. A többit lefagyaszthatjuk.)
A csirkét ujjnyi, a cukkínit vékony csíkokra vágjuk, a paprikákat ugyancsak csíkokra, a hagymát vékony karikákra vágjuk, és gyűrűire szedjük szét. A paradicsom magjait kikaparjuk, majd húsát csíkokra vágjuk.
Egy teflonserpenyőben olajat forrósítunk, és a csirkehúst nagy lángon, kevergetve megpirítjuk benne. Utána hozzáadjuk a cukkínit, 1-2 percig tovább pirítjuk, majd a paprikát, 2 perc múlva a hagymát, majd a kukoricát és a végén a paradicsomot adjuk hozzá. Az egészet megsózzuk, zúzott fokhagymával, az őrölt köménnyel fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Ha nem találjuk elég csípősnek, meg is borsozhatjuk.
Egy lábasban, vagy fritőzben, bő olajat melegítünk. Két nagy merőkanalat megforrósítunk benne, majd kiemeljük, és egy fűszeres palacsintát a kanalak közé fektetünk. Összepréseljük, újra az olajba merítjük, és a tésztát kb. 2 perc alatt ropogósra sütjük. Kivesszük, jól lecsöpögtetjük. A többit is megsütjük.
Tálaláskor a kosarakat párolt rizs talapzatra állítjuk, és a raguval megtöltjük. Ez igazan nagyon finom. Vettem a piacon 2 akkora fém szűrőkanalat, mint a merőkanál, és azzal készítem a hasonló ételeket. Lehet így sütni reszelt burgonyából is kosarat, amit meg lehet tölteni párolt zöldséggel. Nagyon jól mutat.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: