Csípős csirke gyömbérrel és citrommal recept

Csípős csirke gyömbérrel és citrommal recept

Hozzávalók:
2 csirkemell kifilézve,
1 ek olaj,
1 gerezd zúzott fokhagyma; (Jé, csak egy? Én mindig többet rakok bele.)
1 citrom,
1.5 dl tyúkhúsleves, (vagy 1 leveskocka),
1 ek halszósz, (vagy 1/2 halászlékocka),
2 teáskanál cukor,
1/2 teáskanál só,
1 teáskanál gyömbér, (ez az egyik kedvenc fűszerem, úgyhogy többet szoktam belerakni),
valami csípős, ha paprika, akkor 1 kicsi felaprítva.

Tehetünk bele még: curry, Worchester szósz.

Elkészítés:

      A csirkét összevágjuk kockára, vagy csíkokra és a serpenyőben felforrósított olajba szórjuk. Rászórjuk a gyömbért, a fokhagymát, a citrom reszelt héját és a "valami csípőset", majd 3-4 percig pirítjuk kevergetve. 1.5 dl vízben feloldjuk a tyúkleveskockát és a halászlékockát, a cukrot, a sót, a citrom levét és ráöntjük a csirkére. 30-35 percig pároljuk. Rizzsel vagy üvegtésztával találjuk. Érdemes a pároláskor elfövő levet pótolni, mert sok lével nagyon finom.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók