Zöldséges omlett recept

Recept elkészítése:

 Zöldséges omlett recept

Hozzávalók:
25 dkg hüvelyes zöldborsó,
1 nagyobb karalábé fele,
10 dkg spárga,
4 db apró, kemény paradicsom,
1 csokor zöldhagyma,
4 tojás,
3 evőkanál olaj,
3 evőkanál finomliszt,
másfél dl tej,
1 késhegynyi törött fekete bors,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

      A zöldségeket egyenként megtisztítjuk. A zöldborsót kifejtjük, a zöldhagymát, a karalábét és a spárgát egyforma darabkákra vágjuk, a megmosott paradicsomot apró kockákra metéljük. Keverőtálba ütjük a tojássárgákat, majd a sóval és a borssal addig keverjük, amíg kissé meg nem fehérednek. Ekkor a tejet a liszttel felváltva, apránként hozzákeverjük, és még 2 evőkanál olajat is beledolgozunk. Végül a tojásfehérjékből vert nem nagyon kemény habot is beleforgatjuk. Jó nagy serpenyőbe öntjük a megmaradt olajat, felforrósítjuk, és a tojásmasszát belesimítjuk. Ha a tojás alja már összeállt, az összes zöldséget úgy osztjuk el az omletten, hogy az egyenletesen befedje a tojást. Ha még sok a nyers, folyékony tojás a tetején, a serpenyőt kissé megdöntve, az alját fellazítjuk, és körbefolyatjuk rajta a folyékony részt. Akkor van készen, ha az alja már pirosra sült, a tetején pedig éppen csak üvegesednek a zöldségek. Az omlettet nagy tálra csúsztatjuk, és négy cikkre vágjuk, mint a tortát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: