Töltött tökkarikák recept

 Töltött tökkarikák recept

Hozzávalók:
1 hosszúkás zsenge tök,
só,
diónyi vaj,
2 vöröshagyma,
5 dkg margarin,
1 gerezd fokhagyma,
4 paradicsom,
őrölt bors,
4 főtt tojás,
5 dkg reszelt sajt,
1 tojás
A tetejére:
2 dl tejföl,
1 csokor kapor.

Elkészítés:

      A tököt megmossuk, és héjastul 3-4 centi vastag karikákra vágjuk. Magját, belét kikaparjuk. Enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük, vigyázva, hogy kissé ropogós maradjon. ezután kivajazott tepsibe rakjuk. A megtisztított vöröshagymát fölaprítjuk, és a margarinon megfuttatjuk. A zúzott fokhagymát beleforgatjuk, majd a kockákra vágott paradicsomot is beledobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és éppen csak addig pároljuk, míg a paradicsom leve el nem fő. a tojásokat kockára vágjuk, és a reszelt sajttal együtt a hagymás paradicsomba forgatjuk. a nyers tojást belekeverjük, és a masszát a tökkarikák üregébe púpozzuk. 1-1 evőkanálnyi kapros tejföllel meglocsoljuk. Sütőben közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) 15 percig sütjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók