Tejfölös-paradicsomos tök recept

 Tejfölös-paradicsomos tök recept

Hozzávalók:
1 kg spárgatök,
30 dkg paradicsom,
4 dkg vaj,
2 dl tejföl,
fűszerek:
késhegynyi őrölt koriander, ugyanennyi őrölt ánizs és fekete bors,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
1 kis csomó kapor,
cukor és só ízlés szerint.

Elkészítés:

      Amennyire ellenségei egymásnak a kertben a paradicsom és a tök (általában a kabakosok), mert a fejlődésben gátolják egymást, olyan jól megférnek, illetve kiegészítik egymást a fazékban, mint ennél a Délkelet-Ázsiában népszerű ételnél. A tököt vékonyan meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, kanállal kiszedjük a magját, és kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és cikkekre vagy szeletekre vágjuk. Egy alkalmas edényben felolvasztjuk a vajat, rátesszük a tököt és a paradicsomot, belerakjuk a cérnával összekötözött kaprot (aki úgy szereti, finomra vágva bele is szórhatja), sóval, borssal, köménnyel, ánizzsal, korianderrel, cukorral ízesítjük és lefedve, kis lángon 10-15 perc alatt megpároljuk. Amikor készen van, kivesszük belőle a kaprot, elkeverjük tejföllel és forrón tálaljuk. Önmagában vegetáriánus étel, de körítésként sültekhez is adhatjuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk