Tálon sült tojás parajjal recept
Hozzávalók:
8 db tojás,
30 dkg friss paraj,
8 dkg vaj,
2 g törött bors,
4 dkg liszt,
3 dl tej,
2 g szerecsendió,
3 g őrölt fehér bors,
1 dl tejszín,
1 db tojássárga,
10 dkg reszelt sajt,
só.
Elkészítés:
A megtisztított parajleveleket megmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd kevés forró vajra téve átforgatjuk. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Az így elkészített parajt kivajazott tűzálló tálba elterítjük, ráütjük a tojásokat, és 1-2 percre a forró sütőbe toljuk.
Közben a 4 dkg vajból és a 4 dkg lisztből világos rántást készítünk, de nem pirítjuk meg, és állandó keverés közben felengedjük a forró tejjel. Takaréklángon néhány percet forraljuk, sóval, reszelt szerecsendióval és őrölt fehér borssal fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgát és a fele mennyiségű reszelt sajtot. Ezt ráöntjük a tojásra, majd a forró sütőbe visszatolva megpirítjuk. Azonnal, frissen tálaljuk, reszelt sajttal kínáljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges