Rakott cukkíni recept

 Rakott cukkíni recept

Hozzávalók:
600 g cukkíni,
300 g darált sertéshús,
100 g rizs,
2 db paradicsom,
50 g vöröshagyma,
50 g bacon szalonna,
majoránna,
só,
bors,
1 dl tejfel,
1 db tojás,
100 g füstölt sajt,
50 g zsemlemorzsa,
50 g vaj.

Elkészítés:

      A rizst megpároljuk. (Töltelékekhez rakott készítményekhez mindig főtt rizst használjunk, mert így nem lesz száraz az étel.) Az apró kockára vágott bacon szalonnát üvegesre hevítjük, majd a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. A darált sertéshúst ezen a szalonnás hagymás alapon pároljuk. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Ha szükséges kevés csontlé, víz aláöntésével felpuhítjuk, majd a párolt rizzsel elkeverve kapjuk a tölteléket. Kivajazott,, morzsázott tepsit a leszeletelt cukkíni felével kibéleljük. Majoránnával, sóval, borssal meghintjük és így tesszük rá a rizses tölteléket. Szeletelt paradicsom karikákkal befedjük, majd a többi cukkínivel borítjuk a rakottast. Fűszerezzük, és simára kevert tojásos tejfellel leöntjük. Zsemlemorzsával füstölt sajttal gazdagon megszórjuk, és 180°C-os sütőben 30 percig sütjük. Amilyen egyszerű, oly nagyszerű ez az üde ízű finomság.

vissza a főoldalra