Epres omlett recept

Recept elkészítése:

 Epres omlett recept

Hozzávalók:
20 dkg eper,
4 tojás,
8 dkg cukor,
csipetnyi só,
4 dkg vaj,
porcukor.

Elkészítés:

      A sütőt előmelegítjük. Közben a tojássárgáját 4 dkg cukorral habosra keverjük. A négy tojásfehérjét két deka cukorral és csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és a masszához adjuk. A vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, a masszát a serpenyőbe öntjük, és három percig sütjük. Az omlettet ezután a sütő alsó részére tesszük, és körülbelül negyedóráig sütjük, amíg a teteje megszilárdul. A megmosott, leszárított epret kis darabkákra vágjuk, összekeverjük a megmaradt cukorral, és az omlett egyik felére rakjuk, a másik felével betakarjuk. Porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: