Cicege recept

Recept elkészítése:

Cicege recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya
100 g liszt
1 db tojás
ízlés szerint: só, őrölt bors
sütéshez: olaj.

200 g fokhagymás tejfel
½ cs. Snidling
50 g füstölt sajt.

Elkészítés:

      A megtisztított, megmosott burgonyát „nagy lukú" reszelőn gyorsan reszeljük le. Egy tojást felütve jól elkeverve adjunk a burgonyához. Sózzuk, borsozzuk, majd liszttel pépessé keverjük. Palacsintasütőben vagy serpenyőben, felhevített olajban a 6-8 cm-es kis tallérokat mindkét oldalán ropogósra sütjük. Forrón, finomra vágott snidlinges fokhagymás tejfellel tálaljuk. Durvára reszelt füstölt sajttal megszórva igazán finom. A cicege roston sült húsok mellé köretnek is kitűnõ. Ha enyhén sósan készül, bors nélkül fogyaszthatjuk fahéjasan, szilvalekvárosan, szezámmagosan, de diósan is különleges csemege.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: